Vyhledej
Královédvorsko > Sport

První část královédvorských Sokolů vyrazila na Všesokolský slet do Prahy

Redakce, / 29.06.2024, Dvůr Králové nad Labem, sokol.kralovedvorsko.cz
V sobotu odpoledne se vypravila hlavní část královédvorských Sokolů na hlavní událost roku - Všesokolský slet. Později se do Prahy vypraví ještě ženy a předškolní děti s rodiči. I tak ale cvičenci nyní zaplnili obrovský autobus. Bezpochyby je to největší výprava z celého našeho kraje.
Všesokolský slet v Praze bude zahájen v neděli 1. července. V neděli od 10 hodin projde Prahou dvacetitisícový sletový průvod. Budeme u toho! V dalších dnech nás čekají secvičné, zkoušky a generálky. K tomu samozřejmě doprovodný program. Zahájení v Národním divadle, kde sehrají sokolští ochotníci hru Lucerna pod taktovkou režiséra Bohuslava Gondíka, otce Adély a Dalibora Gondíkových. Mládež se vypraví se Sokolem na kopečky a pokusí se rozsvítit Petřín. V dalších dnech máme v plánu zajít na prohlídku národního divadla, do Jump parku, na koupaliště a po památkách. Těšíme se na program Sokol gala, ve kterém se představí sokolští vrcholoví sportovci. A pak již přijde vrchol XVII. všesokolského sletu. Večerní i odpolední vystoupení bude přenášet televize v přímém přenosu, ale mnoho rodičů se chytá i přímo do Edenu, aby prožila sletovou atmosféru se svými dětmi. Na pátek je již vyprodáno, na čtvrtek ještě vstupenky jsou.

Těšíme se na společně prožitý týden, který se opět stane nezapomenutelným, tak jako všechny předcházející slety pro celé sokolské generace. Poděkování patří všem cvičencům, kteří dělají slet sletem, jejich cvičitelům, kteří je na vystoupení připravili, všem organizátorům regionálních sletů, bez kterých by to nešlo. V neposlední řadě chceme poděkovat Královéhradeckému kraji, který zaplatil cvičencům sletové úbory a také městu Dvůr Králové n. L. za podporu sokolského sportu!

Poprvé se naši cvičenci představili domácímu publiku 18. května se totiž konal ve Dvoře Králové slet župy Podkrkonošské-Jiráskovy. Na ploše zimního stadionu se představilo na 800 cvičenců v devíti sletových skladbách. Královédvorští cvičenci vystoupili v sedmi z nich. Přes čtyři stovky diváků společně se cvičenci utvořili nádhernou atmosféru plnou radosti z pohybu a společné harmonie. Od roztomilých Čmeláčků a Mravenečků, přes mladší žactvo v Sokolhraní a starší žactvo ve Fitness, přes skladby žen V rytmu srdce, Leporelo i Babí léto, až po společnou skladbu žen a mužů Rocková symfonie a mužské cvičení Před kamerou. A k tomu krásné vystoupení gymnastek a gymnastů na airtracku.


V následujících týdnech vystoupili cvičenci na Krajských sletech v Hradci Králové a Pardubicích a na oblastním sletu v Novém Hrádku. Všem se nám nesmazatelně vryl do paměti slet v Hradci Králové, kde celé vystoupení propršelo. Cvičenci a cvičenky se nepodali rozmarům počasí a navzdory provazům vody všichni odcvičili své skladby do konce. Slovy V. Hulíka:“ Za brekotu a kvílení dětí to dnes nebylo o přesnosti a souhře při sestavě, ale o tom nevzdat to a vydržet do konce. A to se povedlo všem, a hlavně našim malým čmeláčkům!“
Nový Hrádek pak vše vynahradil svou otevřenou náručí, přátelských prostředím i krásným počasím.

Pavlína Špatenková, Sokol Dvůr Králové</div></div>


Další články TJ Sokol Dvůr Králové

FOTOGALERIE - V Praze začáná XVII všesokolský slet

 
Vaše komentáře
chyba, 1.07.2024 12:53, Reagovat
Promiňte mi, ale ta chyba v příčestí minulém je nepřijatelná.
.....cvičenci zaplnily obrovský autobus.... to je hned v úvodu článku dost velká ostuda.
Re: chyba, 1.07.2024 16:52, Reagovat
Děkuji za opravu.

Přečteno 942x