Vyhledej
Královédvorsko > Sport > karate

Anežka Mládková vybojovala vítězství v soutěži národního poháru

Redakce, / 15.04.2024, Dvůr Králové nad Labem, karate-do.kralovedvorsko.cz
První ze tří kol Národních pohárů se o víkendu 6.-7. dubna 2024 uskutečnil v České Lípě, zúčastnilo se ho 700 karatistů z 54 klubů ČR.

FOTOGALERIE - Anežka Mládková vybojovala vítězství na národním poháru



Sobotní soutěže byly vyhrazeny kategoriím dorostu, juniorů, U21 a dospělých. Královédvorské karate vyrazili zastupovat David Bezkočka, Josef Mišák, Anežka Mládková, Martin Palan, Regina Plašilová, Anna a Ondřej Vágnerovi a Elena Wircinská. 
Kromě Josefa Mišáka všichni závodníci nastoupili pouze ke sportovnímu zápasu kumite.

Slibný výkon podala v dorostenkách Elena, které to sice zatím na medailové pozice nestačilo, ale dělené páté místo je příslibem kvalitních výsledků do budoucna.

Poprvé v kategorii dorostenců startovali David a Anna, byla na nich patrná nervozita i přílišný respekt k soupeřům, a tak ani jeden z nich svůj první start ve vyšší kategorii v cenný kov neproměnili. Sympatické výkony obou čerstvých dorostenců i juniora Ondřeje ale ukazují na jejich vzrůstající formu a každá zkušenost pro ně znamená větší šanci na medailové umístění na některém z příštích národních pohárů.

Medailovou jistotu potvrdil Martin, který si po zásluze odvezl bronzovou medaili za nejtěžší váhovou kategorii kumite dorostenců a k tomu přidal do své sbírky další bronz za hostování v týmech.

V kategorii dospělých Regina nestačila ve finále na rivalku z Českých Budějovic a za svůj výkon si odvezla stříbrnou medaili.

V nejnižší váhové kategorii juniorek nastoupila ke svým zápasům i Anežka. S tátou a trenérem v jedné osobě se odhodlali poprvé na domácí scéně vyzkoušet změnu na místě kouče, a sice přenechat toto místo trenérce Petře Piskačové ze spřáteleného oddílu SK Karate Shotokan Liberec, několikanásobné medailistce z ME a MS. Tato energická držitelka mezinárodní licence kouče již Anežku pravidelně koučuje na zahraničních soutěžích. Nyní, na národním poháru v České Lípě, dovedly její cenné rady Anežku přes všechny soupeřky až do finále, kde Anežka rovněž excelovala a zaslouženě si převzala zlatou medaili a diplom. Tímto děkujeme Petře za její pomoc.

V neděli nastoupili ke svým zápasům naši žáci: 
Adam Bartoň-Dobenín, Jakub Jarolímek, Michal Kopanica a Jana Škaldová. Adam s Michalem si vyzkoušeli i kata, jejich výkony bohužel nestačily na soupeře, kteří se specializují pouze na toto souborné cvičení. V kumite startoval Michal s Janou poprvé na národním poháru, což se na jejich výkonu podepsalo a do dalších kol nepostoupili, stejně jako Adam. Jediný Jakub se dostal až do čtvrtého kola, ale vzhledem k vysokému počtu závodníků v kategorii to tentokrát na medailové umístění nestačilo. 
Všichni naši žáci mají co zlepšovat, aby se příště mohli i oni medailově prosadit.

Všem zúčastněným děkujeme za předvedené výkony, stejně tak rodičům, Městu Dvůr Králové nad Labem a firmě Etigraf, s.r.o.

Petr Kocmánek

Další články KARATE-DO

 
Vaše komentáře

Přečteno 171x
 
Kontakt



KARATE - DO
 
Dvůr Králové nad Labem

 
Nábor nových členů probíhá v září každý rok. 
Přijímáme chlapce i dívky ve věku od 7 let.
Cvičíme v tělocvičně ZŠ v ulici Komenského, Dvůr Králové n. L.
Pondělí 16.30 - 17.30 hod.
Pátek 16.00 - 17.00 hod.
 
Bližší informace Vám poskytne šéftrenér oddílu Petr Kocmánek na e-mailové adrese: karatedo.dknl@seznam.cz


Oddíl podporují:
  

  

Facebook skupina Karate-do
Staňte se členem naší skupiny na facebooku.
Kalendář akcí