Vyhledej
Královédvorsko > Sport > gymnastika

Žáci ze Dvora Králové vybojovali řadu medailí v krajském kole závodů ve šplhu v Trutnově. Podívejte se na video, fotky a výsledky

Redakce / 1.03.2020, Trutnov - Trutnovsko a Úpicko
Zlato a postup na republikové finále vybojoval v týmové soutěži Tonda Mostecký s týmem SPŠ Trutnov. Stříbrné medaile vybojoval Jaroslav Kortan za ZŠ Podharť a Anežka Holanová za ZŠ Náchodská Trutnov, bronz Tobiáš Kulveit a team děvčat ze ZŠ Schulzovy sady.
A byli vidět i další královédvorští závodníci a závodnice. Nepopulární 4. místo jen o pár setin vteřiny vybojoval team děvčat ze ZŠ Podharť a také oba teamy ze Střední školy informatiky a služeb. Pátá místa v jednotlivcích získali Michal Pavlík z Podhartě a Tonda Mostecký. Sedmý byl Ondra Schreiber a Zuzana Gernatová ze SŠIS a Terka Grusová ze ZŠ Podharť, osmou pozici obsadila Josefína Šturmová ze ZŠ Schulzovy sady. 

Video ze závodů:


Jak se závodilo?

Děvčata ze základních a středních škol šplhala na 4,5m dlouhé tyči, chlapci šplhali na 4,5 m laně. Kluci ze základek ze stoje a střední školy ze sedu. Pro středoškoláky to zároveň byly závody postupové, kdy vítězné týmy postupují na Mistrovství republiky středních škol. A kdo postoupil?

Střední školy

Mezi děvčaty ze středních škol zvítězila Anna Hurdálková ze školy BPA Malé Svatoňovice, před Annou Novákovou ze SZŠ Trutnov a Alenou Gotwaldovou z Gymnázia Trutnov. Týmové vítězství a postup na republiku vybojoval tým BPA Malé Svatoňovice. 
Mezi chlapci ze středních škol zvítězil David Korbel z Gymnázia Trutnov před Janem Grohmanem ze SPŠ Trutnov a Václavem Švecem také z tamního gymnázia. Postup na republikové finále vybojovala Střední průmyslová škola Trutnov (SPŠ Trutnov).


Základní školy
Mezi děvčaty zvítězila Andrea Houtová před Anežkou Holanovou (obě ZŠ Náchodská Trutnov). Třetí byla Alena Ježková z trutnovské ZŠ Komenského. Díky velmi vyrovnaným výkonům celého týmu získaly vítězství v týmové soutěži žákyně pořádající škol ZŠ kpt. Jaroše před ZŠ Náchodská a ZŠ Schulzovy sady ze Dvora Králové.
Vítězství mezi chlapci vybojoval Petr Kamberský ze ZŠ kpt. Jaroše z Trutnova před Jaroslavem Kortanem ze ZŠ Podharť a Tobiášem Kulveitem ze ZŠ Schulzovy sady - oba ze Dvora Králové. Vítězství v týmech vybojoval tým ZŠ kpt. Jaroše z Trutnova.

Na závěr si řada děvčat vyzkoušela i šplh na laně, který se bude hodit na dalších závodech v regionu, protože v sobotu 25. dubna budou závody ve šplhu na laně ve Dvoře Králové nad Labem, a to na délkách 3 m děti, 4,5 m ženy, dorost a příchozí, náročných 8 metrů potom muži a senioři. A to za účasti posledních mistrů republiky! Takže to bude velká podívaná vůbec poprté ve Dvoře Králové i pro diváky

Kompletní výsledky trutnovského závodu najdete zde (xls) .
Galerie obsahuje jen výběr fotek. Fotky a videa snad všech závodníků najdete zde:

Jan Holan

FOTOGALERIE - V pátek 28. února se v Trutnově konalo krajské kolo závodů ve šplhu. Podívejte se na video, fotky a výsledky

Související články
Na ZŠ kapitána Jaroše v Trutnově se bojovalo o tituly krajských přeborníků ve šplhu - Velká cena Trutnova
Dvůr Králové je nově připraven na vrcholné závody v další sportovní disciplíně
Velká cena Podkrkonoší bude mít originální medaile od Bedřicha Lováka a jedinečný putovní pohár pro toho, kdo překoná jeho rekord!
Pozadí vzniku závodu Velká cena Podkrkonoší - závodu ve šplhu na tyči a na laně
Sokolské ohlédnutí za rokem 2021
Vaše komentáře

Přečteno 725x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Kuchař/ka (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)

Fyzioeterapeut/ka (Domov důchodců)

Asistent pedagoga (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT
19.04.2024 19:00 - 19.04.2024 21:00
DUENDE - koncert (CU/PE/CZ)