Vyhledej
Královédvorsko > Sport > gymnastika

Nejmladší gymnasté TJ Sokol Dvůr Králové se zúčastnili víkendového soustředění s českým reprezentantem Danielem Radovesnickým

O celkem 24 nejmenších gymnastů takřka z celé České republiky se staralo 5 špičkových trenérů v čele s reprezentačním trenérem Martinem Taftlem a jeho svěřencem a tedy českým reprezentantem Danielem Radovesnickým, účastníkem dvou mistrovství světa.
Kluci dostali dvoudenní velmi intenzivní tréninkovou nakládačku na všech gymnastických nářadích a ve všech disciplínách a k tomu navrch dávky posilování a protahování. 

Molitanová jámaPojďme v královédvorské sokolovně vybudovat podobnou jámu s molitany! Je to jedinečný způsob jak ke gymnastice přitáhnout další holky a kluky a jak docílit markantního zlepšení jejich dovedností. Jámu však rádi budou využívat i skokané na trampolíně, všestraňáci i atleti a další. 
Vzhledem k tomu, že se má v létě komplet předělávat podlaha tělocvičny, jde jen o to vykopat v rohu na místě žebřin jámu a vyřešit její zakrytí palubovkou v případě sportů, které potřebují celou tělocvičnu. Druhou možností je na místě žebřin se probourat za tělocvičnu a vybudovat zakrytou jámu vedle vyměníkové stanice. Místo tam je, pozemek patří městu. Stavba by měla cca 5x8m maximálně. 

Největším přínosem, motivací a zábavou byla pro kluky obrovská molitanová jáma, do které si mohli neomezeně zkoušet salta vpřed i vzad, ale i cvičení na hrazdě a na kruzích. Jáma s molitanem jednoznačně odbourává jakékoliv stopy strachu, kluci se lepšovali pokus od pokusu. A to i při cvičení na hrazdě a na kruzích. 

Dalším obrovským přínosem pro kluky jednoznačně bylo předcvičování právě reprezentanta Daniela Radovesnického, který jim naprosto přesně předvedl všechny cviky, finty, fígle a figury. Dokonce se mu při jejich předvádění podařilo zlomit vlastní rukou tyč na bradlech. Ani to s ním nehnulo, přesunul se na jiná bradla a pokračoval v ukázce. Na závěr klukům předvedl i krásné gymnastické vystoupení se svojí partnerkou Pavlínou Rampouchovou. 

Kromě naprosto všech skoků v molitanovém ráji kluky nejvíce bavily přípravné cviky na cvičení na koni na šíř pod vedením Jaroslava Chyby. Toto cvičení z naší tělocvičny zatím neznali. 

I přes neuvěřitelnou náročnost programu se kluci po sobotním tréninku neváhali vrhnout i do kolínského aquaparku a další hodinu strávili jízdou na místních tobogánech a tedy i běháním po desítkách schodů.

Ze soustředění máme celkem 3 videa - Krátký sestřih - 10 minut, dlouhé video 50minut a ještě vystoupení Daniela Radovesnického s partnerkou Pavlínou Rampouchovou a jeho zničení bradel :-)  

Krátký sestřih:


Vystoupení Daniela Radovesnického s partnerkou Pavlínou Rampouchovou a v závěru vide jeho zničení bradel:



Dlouhý sestřih - pod videem jsou časové značky, kdy se co cvičilo a je zde více pokusů našich kluků:

Časové značky:

0:37 - Okamžitě do molitanů
2:44 - snídaně
3:01 - zahájení tréninku
3:18 - rozcvička
5:56 - špicary
6:24 - kruhy
7:50 - nácvik na přemet
8:25 - přemet
8:46 - nácvik bradla
12:13 - nácvik kůň na šíř
19:50 - cesta na oběd
20:00 - kruhy nad molitany
20:27 - hrazda Jonáš přišněrovaný
21:02 - příprava bradla
21:51 - přemety
24:27 - kruhový trénink
26:19 - závěrečné protahování
26:56 - nástup neděle
27:02 - rozcvička a prostná s Danielem Radovesnickým
29:02 - epesní kotrmelce
35:50 - nácvik prohnuté salto vpřed
37:41 - pokusy o salto
38:27 - nácvik salto vzad
39:33 - salto vzad
42:13 - salto vzad Daniel
42:42 - salto vpřed z trampolínky
45:00 - vystoupení Daniela Radovesnického s partnerkou
48:47 - zlomená bradla! Hrozná rána!

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

FOTOGALERIE - Soustředění gymnastika

 
Vaše komentáře

Přečteno 792x