Vyhledej
Královédvorsko > Sport > cyklistika

Královédvorští závodníci na kolech bodují i v letních měsících. Mají za sebou Cyklomaraton HK, Dobrušský pohár, Karlštejn Tour a Jičínskou cykloligu

anonymně / 1.08.2017, Dvůr Králové nad Labem
Dne 4.6. se uskutečnil závod Bikero Cyklomaraton Hradec Králové. V závodě královédvorští cyklisté pobrali hned dvě první místa. Luboš Toman vyhrál absolutně 30 km trať, v ženách zvítězila na dlouhé trati Karolína Bergerová. V neděli 25. 6. se jel téměř 90 km silniční závod se startem v Olešnici v Orl. Horách v rámci Dobrušského poháru, kde nejlépe obsazenou kategorii jsme měli ženami. Aneta Khýrová byla stříbrná a na bronzovém stupínku skončila Karolína Bergerová. Lubošovi Lacinovi se podařilo vybojovat 3. místo. V Praze se jel závod Kolo pro život a i zde byl náš tým úspěšný.

Vítězné pokračování na Bikero cyklomaratonu v Hradci Králové

Dne 4. 6. 2017 se uskutečnil závod Bikero Cyklomaraton Hradec Králové. Tento závod je specifický svým malým převýšením a vysokou průměrnou rychlostí. V závodě jsme pobrali hned dvě první místa. Luboš Toman vyhrál absolutně 30 km trať, když ve spurtu ukázal své zkušenosti a nedal šanci téměř o 30 let mladšímu Michalu Víchovi. V ženách zvítězila na dlouhé trati Karolína Bergerová. Dále skončil Lukáš Toman na 5. místě. Závodu se také zúčastnili lyžaři ze Špindlerova Mlýna, mimo jiné svěřenci Luboše Tomana. "Hostování" v královédvorských barvách se chopili na výbornou. V juniorské kategorii na 30 km trati vybojovala Mariana Golinay 2. místoAnna Benešová brala třetí flek a v juniorech vybojoval taktéž třetí místo Stanislav Heczko.

Výsledky


Společný závod našeho oddílu - Dobrušský pohár v Olešnici

Před 14-ti dny se jel silniční závod Dobrušského poháru na téměř 90 km Rampušák. Na tento obtížný závod se startem v Olešnici v Orlických horách se postavilo 6 borců z našeho oddílu. Počasí slibovalo poměrně teplé a slunečné počasí a tak tomu i bylo. 

Start a hned výjezd do kopce. Po chvilce jsme se dostali na Sedloňovský kopec a hned po krátkém sjezdu následoval asi nejtěžší výjezd, na Šerlich. Tam už vjelo hlavní pole značně nadělené. 

My už jsme řešili první větší problém ještě před tímto stoupáním. Zaseklý řetěz Anety nás zdržel na pár minut, pak se ale dobrá věc podařila a mohli jsme pokračovat dále. Bohužel nás v tu chvíli předjela většina startovního pole. Anetu jsme tedy vyslali napřed, aby se jí podařilo dostat se dopředu. 

Já po té pokračoval dále ve stoupání na Šerlich a postupně dojel skupinku i s Lubošem. Takto jsme dojeli až na vrchol a poté následovala stíhačka 25 km až do Bartošovic. Cestou jsme pobrali i další naši členku Karolínu a takto pokračovali až pod Luisino údolí. Tam jsme už zkoušeli několik variant, abychom se s Lubošem osamostatnili, bohužel marně. Nakonec jsme zůstali ve skupince ve třech a tak jsme dojeli i do cíle.

No a co to pro nás znamenalo? Celkem úspěšnou misi. Nejlépe obsazenou kategorii jsme měli ženami. Aneta Khýrová byla stříbrná a na bronzovém stupínku skončila Karolína Bergerová. Obě si svá umístění vybojovali, protože to byl opravdu náročný závod. Tím ale výčet pódiových umístění nekončí. Díky naší spolupráci se i Lubošovi Lacinovi podařilo vybojovat 3. místo, i když stříbro bylo na dosah.

Další umístění našich: na 6. místě skončila další naše žena Lucka Hrnčířová a na 19. místě Luděk Novotný.

Výsledky


KPŽ - Praha Karlštejn Tour

Cyklistická sezona se nám překlopila do druhé poloviny a královédvorští cyklisté po krátké pauze opět závodí. Pětičlenná skupina závodníků v sobotu 22. 7. 2017 startovala na tradičním podniku Kola pro život - Praha Karlštejn Tour, všichni si vybrali kratší, 37 km variantu. Nejúspěšnější byl Luboš Toman, který celkově skončil na 4. místě a 2. místě v kategorii. Připsal si skalp i šestinásobného paralympijského vítěze, profesionálního cyklisty, Jiřího Ježka, který skončil na 3. místě. Dalším závodníkem na stupních vítězů byl Jan Toman na 3. místěLukáš Toman, po měsíčním cyklistickém putování  Kavkazem a následné cestě zpět domů ( 3000 km v sedle kola), skončil na 7. místě v kategorii. Jakub Hebelka dokončil 16. a Stanislav Heczko závod kvůli sérii defektů nedokončil.
Po závodě se konalo odpolední exhibiční kritérium označené jako Velká cena hlavního města Prahy. Závod se jel na dostihovém závodišti systémem keirin - první kilometrové kolo za zaváděcím autem a následně 3 kola s prvenstvím na pásce. Pro nejlepších pět byly vypsány zajímavé finanční ceny, tudíž bylo startovní pole nabité elitními závodníky. Lukáš Toman po spurtu o čtvrté místo nakonec obsadil 6.-7. příčkuLuboš Toman skončil na 9. pozici. Závod si pohlídal tým Česká spořitelna - Accolade v čele s nezničitelným Pavlem Boudným.

Výsledky


Jičínská cykloliga - časovka v Lázních Bělohrad


V rámci tréninku jsme ve středu 26. 7. 2017 odjeli časovku v Lázních Bělohrad, které se zúčastnila necelá padesátka startujících. My jsme se tam sešli ve čtyřech lidech a hned 2 z nás si připsali vítězství ve svých kategoriích. Mezi ženami zvítězila Aneta Khýrová a mezi dorostenci Dominik Koudelka.


Zdroj: http://www.carlakupkolo.cz

FOTOGALERIE - Královédvorští závodníci na kolech bodují i v letních měsících.

Související články
V sobotu se v Lázních Bělohrad konal Podkrkonošský maraton s velkou účastí závodníků královédvorského oddílu Carla.Kupkolo.cz. Podívejte se na velkou fotogalerii
Vaše komentáře

Přečteno 824x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT